vakantie

studio

shop

vakantie

verf

stoffen

woonaccessoires

studio

shop

vakantie

verf

stoffen

woonaccessoires

studio

shop

krijtverf

kalkverf

verf accessoires


Heeft u een eigen winkel en bent u geïnteresseerd om dealer te worden van Arte di Vita verf en stoffen? Of bent u een interior designer of stylist en wilt u Arte di Vita producten in uw projecten gebruiken? Lees verder voor meer informatie over onze verf en stoffen en ontdek de mogelijkheden! 

word dealer van Arte di vita verf & stoffen

Dealerschap

Onze krijtverf is op waterbasis, bevat weinig VOC en geeft muren een matte, poederachtige of 'krijtachtige' afwerking. Onze verf droogt snel, is reukarm en heeft een uitstekende dekking. Het is beschikbaar in 45 gedempte kleuren, gemaakt door de oprichter en interieurarchitect van Arte di Vita vanuit de visie dat kleuren belangrijk zijn voor lichaam en geest. Het was een bewuste keuze om het kleurenbereik aan de kleine kant te houden, omdat mensen over het algemeen moeite hebben om te beslissen welke kleuren ze moeten kiezen.
Onze kalkverf is een natuurlijke verf op minerale basis gemaakt met kalk en minerale kleurpigmenten. Het is VOC-vrij, vochtregulerend, hypoallergeen en geeft muren een fluweelachtige, schaduwachtige textuur. De verf is verkrijgbaar in 32 prachtige kleuren, waarvan er 8 ook deel uitmaken van ons assortiment krijtverf.

Waarom onze verf?

krijt- en kalkverf

op maat gemaakt dealerpakket


Kies van welke producten u dealer wilt worden. Wilt u zowel onze verf als stoffen, of liever alleen onze verf of alleen onze stoffen? Het is mogelijk!

Arte di Vita kalkverf 

GEBRUIK KALKVERF BUITEN

Een natuurlijke verf met een groot traditioneel en ecologisch karakter. Deze minerale verf heeft een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. De verf leent zich daarom zeer goed voor bijvoorbeeld boerderijen of oude gebouwen omdat het vochtregulererd werkt en dus schimmel veel minder kans krijgt. De kleurnuances door de verschillende pigmentinzuiging in de zeer matte kalkverf zorgen voor een subtiel en fluwelig sfeereffect. 
Voor het beste resultaat op uw muur adviseren we de speciale voorstrijk voor kalk. De kalkverf wordt nat-in-nat aangebracht in twee lagen. Simpelweg aan de rand van het plafond beginnen met een kleine platte kwast, en helemaal door naar beneden met een kalkverf blokkwast. Tot aan de plint of vloer werkt u de muur af met de kleine kwast. 
De droogtijd is 1 tot 6 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Zodra de eerste laag is opgedroogd, kunt u de tweede aanbrengen. Let op: de kalkverf is heel donker tijdens aanbrengen, de uiteindelijke kleur is pas na droging te zien! Ook op (kaal en onbehandeld) hout of MDF hecht kalkverf zeer goed, het geeft een doorleefde en stoere uitstraling aan uw houtwerk. 
Het aanmaken van de kalkverf is heel eenvoudig: de geleverde hoeveelheid pigment wordt toegevoegd aan 1,8 liter water en met de geleverde hoeveelheid kalk gemengd in de bijgeleverde afsluitbare emmer. Een verpakking van 2,5 liter is, afhankelijk van de ondergrond, goed voor 10-15 m2.

Kalkverf heeft een milieuvriendelijk, traditioneel en duurzaam karakter en leent zich heel goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. 
De – onbeschilderde! - ondergrond dient 100% mineraal te zijn zodat de kalkverf hiermee een verbinding kan maken. Onder minerale ondergrond wordt verstaan: beton, cementgebonden en steenachtige ondergronden, zoals baksteen. Eenmaal aangemaakt en bewaard in een goed afgesloten verpakking is de kalkverf meerdere maanden verwerkbaar.
De verf wordt opgebracht met een blokkwast, deze is voor een buitengevel verkrijgbaar in een breedte van 18 cm. Kalkverf wordt altijd in twee lagen opgebracht. Gedurende het aanbrengen en minimaal twee dagen erna dient het droog weer te zijn. Let op tijdens het aanbrengen dat er nat in nat gewerkt wordt om kleurverschillen in droging te voorkomen. Ook fel zonlicht op een deel van het schilderwerk tijdens droging heeft invloed op de uiteindelijke kleur. 

De ondergrond reinigen met hogedrukspuit en mos verwijderen. Bevochtigen voor het aanbrengen van de verf levert een langere verwerkingstijd. Verwerken in de felle zon of op een warme droge ondergrond kan de kalkverf verbranden, waardoor deze niet goed zal aanhechten.
De droogtijd per laag varieert van 1 tot 6 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Wanneer de kalkverf lichter van kleur wordt is de verf droog, maar nog niet uitgehard. Kalkverf is lucht-hardend, door carbonatie met CO2 versteent de kalkverf. Dit proces kan 1 tot 3 maanden duren. 
Kalkverf is een ademende, vochtregulerende en absorberende verf, waardoor het tijdens vochtig weer donkerder kan kleuren. dit trekt weer licht op zodra de muur droogt, en geeft een levendig karakter. Indien gewenst kan na verloop van jaren de verf met een enkele dunne laag opgefrist worden. Overschilderen kan alleen met kalkverf. De kalkverf kan worden verwijderd met een hogedrukspuit. 
natuurlijke stoffen

Onze collectie stoffen bestaat uit 100% linnen en hennep in kleuren die perfect passen bij de kleuren van Arte di Vita’s verf. Volgens Alexandra's inrichtingsstijl is het gebruik van kleuren die bij elkaar passen bepalend of een interieur harmonieus is of niet. De stoffen zijn eerlijk en ecologisch geproduceerd in Europa. De collectie bestaat uit stoffen geschikt voor stoffering en gordijnen, van licht tot zwaar. De breedte van de stoffen reikt van 135cm tot 320cm. Onze stoffen zijn verkrijgbaar in onze online shop met een minimum afname varierend van 6 tot 10 meter.

ecologisch & duurzaam

Waarom linnen en hennep? Lees hier meer over de herkomst en productie van onze stoffen!

Neem hier contact met ons op voor meer informatie en vraag onze catalogus met dealer-prijzen aan. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze studio in Leusden. 

info

verzend

Bel +3120401970, e-mail interiors@artedivita.eu of vul het contactformulier in. Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

contact

your message has been sent! We'll be in touch soon!

Thank you