"Master the Art of Living"

Casa Capanni, een prachtige oude villa in het Toscaanse landschap, was hun jaarlijkse vakantieadres en huis van hun dromen. Uiteindelijk werd het hun thuis, dat zij naar eigen stijl konden inrichten. Door het open te stellen als B&B werd het ook een tweede thuis weg van huis voor hun gasten. Bij toerbeurt runden zij de B&B, hun tijd verdelend tussen werk en thuis in Nederland en de B&B ...

... over hoe een stel vrienden uit Nederland op avontuur ging

... over hoe zij de kunst van leven ontdekten, meer afgestemd op de natuur

Wonen in Toscane doet iets met je, ook al is het maar een paar maanden per jaar. Zij raakten geïnspireerd en kregen de behoefte om met anderen te delen hoe je ‘langzamer’ en bewust in harmonie met je omgeving kunt leven. Zo ontstond ‘Arte di Vita’ door het leven in Casa Capanni, wat het hart van hun onderneming is. Arte di Vita is Italiaans voor ‘de kunst van leven’ en het is de naam voor hun interieur ontwerp, verf en stoffen.

... over hoe het Arte di Vita concept uitgroeide boven verwachting

Niet lang na de opening van de B&B kregen zij de kans om het naastgelegen arbeidershuis over te nemen, dat zij konden verbouwen en inrichten tot een vakantiehuis. De gasten bleven maar vragen stellen over de herkomst van het bedlinnen, de stoffen en de meubels, en waar we toch die heerlijke olijfolie vandaan hadden. Zo werd het idee voor een conceptstore geboren ...

over hoe een stel vrienden hun hoofdkwartier in hun thuisland vonden

Na een jaar in een andere plaats vonden zij de perfecte plek voor hun conceptstore; een prachtig monumentaal gebouw in Amersfoort. Zij noemden het ‘Capanni Lifestyle’, geïnspireerd op hun Italiaanse Casa Capanni. Nu hadden ze een hoofdkwartier in hun thuisland waar ze hun nieuwe concept aan meer mensen konden introduceren en waar gasten die in de B&B waren geweest thuis het interieur en de sfeer konden creëren die zij in Casa Capanni zo hadden gewaardeerd.

... over dit nog niet het einde is van het verhaal

Nooit een saai moment. Onlangs kregen zij de kans om de oude pastorie van het dorpskerkje in dezelfde straat over te nemen. Zij richtten het in en ontwierpen en bouwden hun eigen keuken. 'Het Kostershuis' is te huur als vakantieappartement voor vier personen. Wie weet wat het volgende hoofdstuk zal zijn? Zij hopen dat jij ook deel zal uitmaken van hun verhaal, want zij doen wat zij doen vanwege hun liefde voor het creëren van prachtige, rustgevende inrichtingen voor jou.

volgende

vorige

het verhaal

"master the art of living"

@arte_di_vita

follow: