"Master the Art of Living"


Arte di Vita krijt- en kalkverf en natuurlijke stoffen (linnen en hennep) in prachtige vergrijsde kleuren hebben een kalmerend effect. Wij kunnen u voorzien van de materialen en combinaties van verf en stoffen die u nodig heeft om uw woning om te toveren in een natuurlijk, harmonieus thuis.    

de materialen om een 'Arte di Vita' interieur te creëren 

  verf & stoffen

Als kunstschilder en interieurontwerper met specialistische kennis van kleuren heeft Alexandra 45 prachtige gedempte tinten krijtverf voor meubels en muren ontwikkeld en 32 kleuren gebruiksvriendelijke kalkverf. Ook omdat zij de wens heeft om anderen te helpen om harmonie in hun inrichting te krijgen. Verder heeft zij met zorg een collectie ecologisch geproduceerde Europese linnens samengesteld die perfect aansluiten bij de krijt- en kalkverf.

 Arte di Vita Verf & Stoffen

Gecreëerd door een interieurontwerper

Onze collectie krijtverf bestaat uit 45 prachtige vergrijsde kleuren voor muren en meubels, met de hand gemengd door onze interieur ontwerper/kunstenaar die zich liet inspireren door de natuur en het licht in zowel Toscane als Noord-Europa. 

KRIJTVERF

Lees hier meer over de toepassingen van onze krijtverf!

De kalkverf van Arte di Vita is een milieu- en gebruiksvriendelijke 100 % minerale verf in prachtige kleuren (gemaakt met enkel natuurlijke kleurpigmenten) en een fluwelen uitstraling. De kalkverf wordt geleverd in een leuke papieren zak waarin de afgemeten hoeveelheid pigment en kalk zit. U hoeft alleen water toe te voegen, roeren en het schilderen kan beginnen!

  IN KANT-EN-KLARE PAPIEREN ZAK

kalkverf

Lees hier meer over de toepassingen van onze kalkverf!

Lees hier meer over de toepassingen van onze kalkverf!

Onze krijtverf onderscheidt zich door de excellente dekking, de stevigheid na het opdrogen en de plezierige limoengeur. Onze kalkverf heeft een goede kleurconsistentie, een fluwelen uitstraling en is makkelijk aan te brengen. Het effect is streperig, maar niet te streperig.

De ervaring

werken met onze verf

kalkverf instructie video

Met water verdund kan de krijtverf uitstekend worden gebruikt om hout van een transparante kleurlaag te voorzien.

Een andere mogelijkheid om krijtverf te beschermen is wax. Dit geeft een lichte glanslaag en maakt de kleur iets dieper. Dit kan op een intensief gebruikt oppervlak regelmatig opnieuw aangebracht worden waardoor het mooi blijft. Arte di Vita wax is verkrijgbaar in naturel, wit en in bruin. De gekleurde wassen worden veelal gebruikt om een effect aan te brengen of het meubel een rustieke, sleetse of verouderde uitstraling te geven. 

Arte di Vita krijtverf op muren 

Arte di Vita krijtverf op houten ondergrond

De verf geeft een krijtmat, fluweel resultaat op muren binnenshuis. Arte di Vita krijtverf kan direct over eerdere verflagen of behang gebruikt worden. De dekking is zeer goed, het ruikt heerlijk tijdens aanbrengen en is na droging goed afwasbaar. Leverbaar in 45 ongeëvenaarde kleuren. Zorg ervoor dat de te verven wand vet-, vuil- en stofvrij is. Repareer eventuele beschadigingen en plak eventuele behang randen goed vast. Roer de verf grondig. Breng de verf onverdund aan met kwast of roller. Werk altijd nat- in-nat, ook bij de aanhechting van het plafond. Gebruik een kwast voor de bovenrand en een kleine roller voor het eerste stukje. De verdere wand kan eenvoudig met een grotere roller geverfd worden. Na droging van de eerste laag (1-3 uur) kan wanneer nodig een tweede laag aangebracht worden, maar veelal volstaat een enkele laag. Gereedschap direct reinigen met water. Het rendement per liter is, afhankelijk van de ondergrond, 8 tot 10 m2. 

Prutje is een volledig natuurlijke boenwasverwijderaar, die gemakkelijk aanbrengt. Simpelweg een dekkende laag opzetten met een platte kwast, 24 uur laten inwerken en afwassen met warm water en een borstel. Uw houten meubel is hierna volledig ontdaan van boenwas, olie en zelfs de meeste beitsen en is na droging direct klaar voor een afwerking met verf, vernis, wash of wax. 
Zit er beits op het oppervlak, dan moet dit eerst grondig ontvet en zo diep mogelijk geschuurd worden, in elk geval tot de laag helemaal mat geworden is. Hierna schoonmaken met thinner. Om er zeker van te zijn dat de eventueel achtergebleven olie in de beits niet gaat doorslaan in de verf, is het raadzaam een goede grondverflaag aan te brengen. Ook voor het verwijderen van de meeste beits (resten) leent Prutje zich goed. 

Fineer heeft een zeer glad oppervlak en laat zich moeilijk opruwen. We adviseren dit lichtjes te schuren en voor te behandelen met een goede grondverf.


Een oppervlak dat eerder met krijtverf of (verf)lak is behandeld, kan -na ontvetten en eventueel licht opschuren om het oppervlak iets op te ruwen- direct worden overgeschilderd. 
Voor alle oppervlakken geldt: eerst ontvetten voor het schilderen.
Is het een object dat decoratief gebruikt wordt, dan volstaat pure krijtverf; liefst twee lagen voor het mooiste resultaat. Niet verdunnen, aanbrengen met kwast of viltroller. Arte di Vita heeft goede platte kwasten in het assortiment, in verschillende afmetingen.
Is het een intensief gebruiksvoorwerp, dan kan dit kras- of vetvlekken op de krijtverf veroorzaken. Om dit te voorkomen en het oppervlak nog harder en dichter te maken, kan de krijtverf worden vermengd met 20 tot 50% matte vernis van Arte di Vita. Hiermee wordt het oppervlak schrob- en krasvaster. We adviseren een kwart liter vernis op 1 liter krijtverf. De matte krijtverf uitstraling blijft hiermee behouden. Bij een 1 op 1 verhouding van matte vernis/krijtverf (voor zeer intensief gebruik) wordt de uiteindelijke kleur wat donkerder.
Is het een oppervlak dat echt veel te verduren heeft zoals een tafelblad, kan er over de krijtverf matte vernis aangebracht worden in twee lagen. Dit geeft een heel harde, krasvaste afwerking. De matte, poederige krijtverfuitstraling gaat hiermee verloren. De originele kleur wordt ietsje donkerder.


De ondergrond is bepalend voor de voorbehandeling. Zit er boenwas op? Dan moet deze er eerst af. Boenwas beschermt het hout van binnenuit, is dus diep in het hout getrokken. De verf zal meestal niet goed pakken over boenwas, en als het wel goed pakt is de kans groot dat de boenwas er na enige tijd doorheen gaat werken en er vlekken kunnen ontstaan. Sinds kort heeft Arte di Vita hiervoor een gebruiksvriendelijke en ecologische oplossing in het assortiment: Prutje. 

Prutje

Wax

Wash

Fineer

Overige oppervlakken

Arte di Vita kalkverf 

GEBRUIK KALKVERF BUITEN

Een natuurlijke verf met een groot traditioneel en ecologisch karakter. Deze minerale verf heeft een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. De verf leent zich daarom zeer goed voor bijvoorbeeld boerderijen of oude gebouwen omdat het vochtregulererd werkt en dus schimmel veel minder kans krijgt. De kleurnuances door de verschillende pigmentinzuiging in de zeer matte kalkverf zorgen voor een subtiel en fluwelig sfeereffect. 
Voor het beste resultaat op uw muur adviseren we de speciale voorstrijk voor kalk. De kalkverf wordt nat-in-nat aangebracht in twee lagen. Simpelweg aan de rand van het plafond beginnen met een kleine platte kwast, en helemaal door naar beneden met een kalkverf blokkwast. Tot aan de plint of vloer werkt u de muur af met de kleine kwast. 
De droogtijd is 1 tot 6 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Zodra de eerste laag is opgedroogd, kunt u de tweede aanbrengen. Let op: de kalkverf is heel donker tijdens aanbrengen, de uiteindelijke kleur is pas na droging te zien! Ook op (kaal en onbehandeld) hout of MDF hecht kalkverf zeer goed, het geeft een doorleefde en stoere uitstraling aan uw houtwerk. 
Het aanmaken van de kalkverf is heel eenvoudig: de geleverde hoeveelheid pigment wordt toegevoegd aan 1,8 liter water en met de geleverde hoeveelheid kalk gemengd in de bijgeleverde afsluitbare emmer. Een verpakking van 2,5 liter is, afhankelijk van de ondergrond, goed voor 10-15 m2.

Kalkverf heeft een milieuvriendelijk, traditioneel en duurzaam karakter en leent zich heel goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. 
De – onbeschilderde! - ondergrond dient 100% mineraal te zijn zodat de kalkverf hiermee een verbinding kan maken. Onder minerale ondergrond wordt verstaan: beton, cementgebonden en steenachtige ondergronden, zoals baksteen. Eenmaal aangemaakt en bewaard in een goed afgesloten verpakking is de kalkverf meerdere maanden verwerkbaar.
De verf wordt opgebracht met een blokkwast, deze is voor een buitengevel verkrijgbaar in een breedte van 18 cm. Kalkverf wordt altijd in twee lagen opgebracht. Gedurende het aanbrengen en minimaal twee dagen erna dient het droog weer te zijn. Let op tijdens het aanbrengen dat er nat in nat gewerkt wordt om kleurverschillen in droging te voorkomen. Ook fel zonlicht op een deel van het schilderwerk tijdens droging heeft invloed op de uiteindelijke kleur. 

De ondergrond reinigen met hogedrukspuit en mos verwijderen. Bevochtigen voor het aanbrengen van de verf levert een langere verwerkingstijd. Verwerken in de felle zon of op een warme droge ondergrond kan de kalkverf verbranden, waardoor deze niet goed zal aanhechten.
De droogtijd per laag varieert van 1 tot 6 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Wanneer de kalkverf lichter van kleur wordt is de verf droog, maar nog niet uitgehard. Kalkverf is lucht-hardend, door carbonatie met CO2 versteent de kalkverf. Dit proces kan 1 tot 3 maanden duren. 
Kalkverf is een ademende, vochtregulerende en absorberende verf, waardoor het tijdens vochtig weer donkerder kan kleuren. dit trekt weer licht op zodra de muur droogt, en geeft een levendig karakter. Indien gewenst kan na verloop van jaren de verf met een enkele dunne laag opgefrist worden. Overschilderen kan alleen met kalkverf. De kalkverf kan worden verwijderd met een hogedrukspuit. 
Arte di Vita kalkverf 

gebruik kalkverf buiten

Een natuurlijke verf met een groot traditioneel en ecologisch karakter. Deze minerale verf heeft een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. De verf leent zich daarom zeer goed voor bijvoorbeeld boerderijen of oude gebouwen omdat het vochtregulererd werkt en dus schimmel veel minder kans krijgt. De kleurnuances door de verschillende pigmentinzuiging in de zeer matte kalkverf zorgen voor een subtiel en fluwelig sfeereffect.
Voor het beste resultaat op uw muur adviseren we de speciale voorstrijk voor kalk. De kalkverf wordt nat-in-nat aangebracht in twee lagen. Simpelweg aan de rand van het plafond beginnen met een kleine platte kwast, en helemaal door naar beneden met een kalkverf blokkwast. Tot aan de plint of vloer werkt u de muur af met de kleine kwast.
De droogtijd is 1 tot 6 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Zodra de eerste laag is opgedroogd, kunt u de tweede aanbrengen. Let op: de kalkverf is heel donker tijdens aanbrengen, de uiteindelijke kleur is pas na droging te zien! Ook op (kaal en onbehandeld) hout of MDF hecht kalkverf zeer goed, het geeft een doorleefde en stoere uitstraling aan uw houtwerk.
Het aanmaken van de kalkverf is heel eenvoudig: de geleverde hoeveelheid pigment wordt toegevoegd aan 1,8 liter water en met de geleverde hoeveelheid kalk gemengd in de bijgeleverde afsluitbare emmer. Een verpakking van 2,5 liter is, afhankelijk van de ondergrond, goed voor 10-15 m2.

Kalkverf heeft een milieuvriendelijk, traditioneel en duurzaam karakter en leent zich heel goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen.
De – onbeschilderde! - ondergrond dient 100% mineraal te zijn zodat de kalkverf hiermee een verbinding kan maken. Onder minerale ondergrond wordt verstaan: beton, cementgebonden en steenachtige ondergronden, zoals baksteen. Eenmaal aangemaakt en bewaard in een goed afgesloten verpakking is de kalkverf meerdere maanden verwerkbaar.
De verf wordt opgebracht met een blokkwast, deze is voor een buitengevel verkrijgbaar in een breedte van 18 cm. Kalkverf wordt altijd in twee lagen opgebracht. Gedurende het aanbrengen en minimaal twee dagen erna dient het droog weer te zijn. Let op tijdens het aanbrengen dat er nat in nat gewerkt wordt om kleurverschillen in droging te voorkomen. Ook fel zonlicht op een deel van het schilderwerk tijdens droging heeft invloed op de uiteindelijke kleur.

De ondergrond reinigen met hogedrukspuit en mos verwijderen. Bevochtigen voor het aanbrengen van de verf levert een langere verwerkingstijd. Verwerken in de felle zon of op een warme droge ondergrond kan de kalkverf verbranden, waardoor deze niet goed zal aanhechten.
De droogtijd per laag varieert van 1 tot 6 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Wanneer de kalkverf lichter van kleur wordt is de verf droog, maar nog niet uitgehard. Kalkverf is lucht-hardend, door carbonatie met CO2 versteent de kalkverf. Dit proces kan 1 tot 3 maanden duren.
Kalkverf is een ademende, vochtregulerende en absorberende verf, waardoor het tijdens vochtig weer donkerder kan kleuren. dit trekt weer licht op zodra de muur droogt, en geeft een levendig karakter. Indien gewenst kan na verloop van jaren de verf met een enkele dunne laag opgefrist worden. Overschilderen kan alleen met kalkverf. De kalkverf kan worden verwijderd met een hogedrukspuit.

De 8 ‘soothing colours’ (rustgevende kleuren) in onze reeks krijtverf zijn speciaal omdat zij een rustgevend effect hebben op de mensen die verblijven in ruimtes die in deze kleuren zijn ingericht. We hebben ook een aantal stoffen in deze kleuren in ons assortiment., de 'Soothing' selectie.

De 'soothing colours'

natuurlijke stoffen

Onze collectie stoffen bestaat uit 100% linnen en hennep in kleuren die perfect passen bij de kleuren van Arte di Vita’s verf. Volgens Alexandra's inrichtingsstijl is het gebruik van kleuren die bij elkaar passen bepalend of een interieur harmonieus is of niet. De stoffen zijn eerlijk en ecologisch geproduceerd in Europa. De collectie bestaat uit stoffen geschikt voor stoffering en gordijnen, van licht tot zwaar. De breedte van de stoffen reikt van 135cm tot 320cm. Een selectie uit onze stoffen is per meter verkrijgbaar in onze conceptstore in Amersfoort.

ecologisch & duurzaam

Waarom linnen en hennep? Lees hier meer over de herkomst en productie van onze stoffen!

Linnen is antibacterieel, non-allergeen en het reguleert vocht en warmte, wat betekent dat linnen langer droog blijft. Bovendien is linnen warm in de winter en koel in de zomer. Linnen is ook extreem duurzaam. In vroegere tijden werden linnen artikelen van generatie op generatie doorgegeven, aangezien het beter wordt (flexibeler en soepeler ) naarmate het ouder wordt. Naast al deze voordelen, is linnen ook 100% ecologisch.
Linnen wordt geweven van vlas. Dit is een 100% plantaardige vezel die geen irrigatie behoeft (regenwater is voldoende!). Voor de productie van linnen zijn geen synthetische producten nodig als kunstmest, onkruid- en schimmelbestrijdingsmiddelen. Eén hectare vlas onttrekt 3,7 ton CO2. De bebouwing met vlas resulteert ieder jaar in een onttrekking van 250.000 ton CO2. De gewassen worden iedere 6-7 jaar vervangen en zorgen zo voor een optimale bodemkwaliteit. Door vlas te verbouwen respecteren we het milieu en beschermen we de grond. Het wordt ook verbouwd op organische boerderijen. Ruim 80 hectare biologische vlas wordt verbouwd in Frankrijk, met het zogenaamde GOTS label (The Global Organic Textile Standard). GOTS is wereldwijd de leidende standaard voor textielverwerking voor organische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria. Het wordt ondersteund door onafhankelijke certificering van de gehele keten van de textiellevering. Vlaszaad wordt geplant tussen 15 maart en 15 april en het duurt 100 dagen om één meter te groeien en dan bloeit het vlas (wat maar enkele uren duurt). De oogst wordt niet afgesneden maar uit de grond getrokken. Dit gebeurt in juli. In augustus vindt het transformatieproces van plant tot vezel plaats met behulp van de zon, dauw en regen. De vezelige buitenlaag komt los van de houten binnenlaag. Voor de tweede fase is mechanische scheiding nodig. Door het zogenaamde ‘zwingelen’ worden de vezels gescheiden van het stro. In de derde fase van de transformatie worden de vezels gesponnen tot draden. Vervolgens worden de draden gewoven. In de laatste fase vinden behandelingen plaats als bleken, kleuren of bedrukken.

over onze stoffen

Onze stoffen, Europees linnen en hemp worden met respect voor het milieu geproduceerd in België, Frankrijk en Spanje. De producenten zijn meestal 4e generatie familiebedrijven met weefmolens. Zij worden beschouwd als de ‘Masters of Linen’.

Waarom de keuze voor linnen?

waarom hennep?

Hennep is een biologisch afbreekbare plant die geen irrigatie of fytosanitaire behandeling behoeft. Het wordt organisch geteeld en levert geen restafval op (alle bijproducten kunnen worden gebruikt). Het heeft waardevolle natuurlijke kwaliteiten; warmte-regulerend, antibacterieel, antischimmel en het verdrijft insecten. Organische telers zijn gek op hemp omdat het de bodem onkruidvrij achterlaat aan het einde van het seizoen. Met mechanische processen die weinig energie verbruiken en geen chemische processen vereisen, worden de vezels gescheiden van de binnenkant van het gewas. Dit gebeurt met hoogwaardige apparatuur en hoogwaardige technische kennis. Hennep is in de wereld bekend vanwege zijn positieve milieu-eigenschappen. (Bron: Masters of Linen) 

Heeft u een eigen winkel en bent u geïnteresseerd om dealer te worden van Arte di Vita verf, stoffen en/of handgemaakte woonaccessoires? Of bent u een interior designer of stylist en wilt u Arte di Vita producten in uw projecten gebruiken? We horen graag meer over u! Neem hier contact met ons op voor meer informatie en vraag onze catalogus met dealer-prijzen aan.  Of bel 0620401970. U kunt ook langskomen in onze conceptstore in Amersfoort. 

Dealers

verzend

bel +3120401970, e-mail interiors@artedivita.eu of vul het contactformulier in 

dealer verzoeken

your message has been sent! We'll be in touch soon!

Thank you

"master the art of living"

@arte_di_vita

follow: