Onze Verf

Arte di Vita Krijtverf
Onze krijtverf is verkrijgbaar in 45 ongeëvenaarde gedempte kleuren, 'gedempt' betekent in deze dat de kleuren niet helder en fel zijn, maar afgezwakt en veel diepte hebben. De verf zelf geeft een matte, poederachtige of 'krijtachtige' (vandaar de naam) afwerking, zowel op muren binnenshuis als op houten meubels, in tegenstelling tot gewone verf met een glanzende afwerking. Onze krijtverf is op waterbasis, wat betekent dat de verf is gemaakt met water als oplosmiddel in plaats van chemische oplosmiddelen. Daarom is het laag in VOC (vluchtige organische stoffen). Dit betekent dat het veiliger in het gebruik is dan verven op basis van oplosmiddelen, minder geurt en sneller droogt. De gebruikte kleurpigmenten zijn echter synthetisch en de verf is acryl. Voor 100% natuurlijke verf, zie onze kalkverf.

Arte di Vita krijtverf op muren
De verf geeft een mat, fluweelachtig effect op muren binnenshuis. Arte di Vita krijtverf kan direct op muren worden aangebracht met 1 of meerdere verflagen of op behang. De dekking is uitstekend, de verf heeft een aangename citroengeur en is na drogen te reinigen. De krijtverf is verkrijgbaar in 45 onnavolgbare kleuren. Zorg ervoor dat de muur die u gaat schilderen vrij is van vet, vuil en stof. Herstel eventuele beschadigingen en zorg ervoor dat er geen losse behangranden zijn. Roer de verf goed door. Breng de verf onverdund aan met een kwast of roller. Gebruik altijd de nat-in-nat schildertechniek, ook in de hoek van muur tot plafond. Gebruik een kwast voor de bovenrand en gebruik een kleine roller voor het eerste deel. De rest van de muur kan worden geverfd met een grotere roller. Als de eerste laag droog is (1-3 uur), is het mogelijk om een ​​tweede laag aan te brengen, maar meestal is één laag voldoende. Rollers en kwasten kunt u na gebruik eenvoudig reinigen met water. De verf heeft een opbrengst van 8 à 10 m2, afhankelijk van de ondergrond.

Arte di Vita krijtverf op houten oppervlakken
Het oppervlak bepaalt welke behandeling nodig is voor u gaat schilderen. Is het hout behandelt met bijenwas? Dit moet eerst worden verwijderd. Bijenwas beschermt het hout van binnenuit en dus wordt het hout er zwaar mee geïmpregneerd. De verf zal bijenwas meestal niet goed bedekken, en als dat wel het geval is, is de kans groot dat de bijenwas na een tijdje doorbreekt en vlekken veroorzaakt. Onlangs heeft Arte di Vita een nieuwe gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke oplossing ontdekt: ‘Prutje’.

Natuurlijke bijenwasverwijderaar
‘Prutje’ is een volledig natuurlijke bijenwasverwijderaar die zeer makkelijk in gebruik is. Gewoon een dikke laag aanbrengen met een platte kwast, 24 uur laten intrekken en vervolgens afwassen met warm water en een borstel. Uw houten meubel is nu volledig vrij van bijenwas, olie en zelfs de meeste vlekken en is direct klaar voor een afwerking met verf, was, wash of lak. Is het oppervlak ernstig bevlekt, dan moet dit grondig worden ontvet en zo diep mogelijk geschuurd of in ieder geval totdat de laag volledig mat is geworden. Reinig met verdunner. Om er zeker van te zijn dat eventuele achtergebleven olie in de vlek niet door de verf heen komt, is het raadzaam om een ​​laag primer aan te brengen alvorens de krijtverf aan te brengen. ‘Prutje’ kan ook worden gebruikt om de meeste vlekkenresten te verwijderen.

Fineer
Fineer is een vrij glad oppervlak en is moeilijk op te ruwen. Wij adviseren het oppervlak licht te schuren en te behandelen met een goede laag primer. Een oppervlak dat is behandeld met krijtverf of lak, kan worden ontvet en licht geschuurd voordat de eerste verflaag wordt aangebracht.
 
 

Andere oppervlakken
Iets wat voor alle oppervlakken geldt: ontvetten voor het schilderen. Bij het schilderen van een decoratief object brengt u twee lagen krijtverf aan voor het beste resultaat. Verdun het niet en breng het aan met een kwast of roller. Arte di Vita heeft goede platte kwasten in verschillende maten. Bij het schilderen van een gebruiksvoorwerpen en oppervlakken kunt u, om krassen of vettige vlekken te voorkomen en om het oppervlak te verharden en de verf af te sluiten, de krijtverf mengen met 20 tot 50% Arte di Vita matte vernis. Hierdoor is het oppervlak schrob- en krasvast. Wij adviseren een kwart liter vernis op 1 liter krijtverf. De matte uitstraling van de verf blijft op deze manier behouden. Bij een 1 op 1 menging (voor zeer intensief gebruik) wordt de kleur wat donkerder. Breng bij het schilderen van een veelgebruikt oppervlak zoals een tafelblad twee lagen matte vernis aan over de krijtverf. Dit zorgt voor een duurzame krasvaste afwerking. De matte, poederachtige krijtafwerking gaat echter iets verloren. De originele kleur wordt iets donkerder.

Wax
Een andere mogelijkheid om krijtverf te beschermen is wax. Dit geeft een lichte glans en verdiept de kleur. Het kan regelmatig worden aangebracht op een intensief gebruikt oppervlak. Arte di Vita wax is verkrijgbaar in naturel, wit en bruin. De gekleurde wax wordt vooral gebruikt om een ​​effect te creëren op meubels of deze een rustieke, gedragen of antieke uitstraling te geven.

Wash
Wanneer de krijtverf verdund wordt met water, is het mogelijk om houten oppervlakken een transparante kleurcoating te geven zoals bijvoorbeeld een whitewash.

Arte di Vita Kalkverf
Kalkverf is een natuurlijke, minerale en dus ecologische verf met een traditioneel karakter. Deze verf werd vroeger gebruikt om huizen mee te schilderen. Deze verf op minerale basis heeft een hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Door deze permeabiliteit is de verf zeer geschikt voor toepassing in boerderijen of oude gebouwen, omdat het vocht reguleert en er daardoor minder kans is op schimmel. Door de verschillende niveaus van pigmentabsorptie geeft de kalkverf een subtiele en fluweelzachte uitstraling met veel diepte en schaduweffect. Het is VOC (vluchtige organische stoffen) vrij en bevat geen filmvormende kunststoffen. Kalkverf is gemaakt van kalksteen dat is vermalen, verbrand en gemengd met water om een ​​stopverf te maken, die vervolgens wordt verouderd en verdund met water. Het heeft een hypoallergene kwaliteit, verwijdert geurtjes en schadelijke CO2 en verbetert daarmee de luchtkwaliteit binnenshuis. De kalk is gekleurd met minerale pigmenten in poedervorm die geen lood of cadmium bevatten. We verkopen de verf in poedervorm, wat bijdraagt ​​aan de milieuvriendelijkheid.

Gebruiksaanwijzing 
Het wordt aangeraden om een ​​speciale primer voor kalkverf op de muur aan te brengen. De kalkverf wordt nat-in-nat in twee lagen aangebracht. Begin eenvoudig aan de rand van het plafond met een kleine, platte kwast en vervolgens met een kalkkwast helemaal naar beneden. De droogtijd is 1-6 uur, afhankelijk van luchtvochtigheid en temperatuur. Zodra de eerste laag droog is, breng je de tweede laag aan. Houd er rekening mee dat de kalkverf tijdens het aanbrengen vrij donker is. De beoogde kleur wordt pas zichtbaar tijdens het opdrogen. Kalkverf heeft ook een goede hechting op onbehandeld hout of MDF, waardoor hout een verouderd en robuust karakter krijgt. Het mengen van de kalkverf is heel eenvoudig. Voeg het pigment toe aan 1,8 liter water en roer. Voeg vervolgens de kalk toe en meng goed. Een pakket van 2,5 liter is geschikt voor 10 - 15m2.

Kalkverf op oppervlakken buitenshuis
Kalkverf is milieuvriendelijk, traditioneel en duurzaam en zeer geschikt voor renovatie van oude gebouwen. Het - ongeverfde! - oppervlak moet 100% mineraal zijn om een ​​goede hechting te verzekeren. Minerale oppervlakken zijn; beton, cement, steen en bakstenen. Gemengde kalkverf kan een paar maanden worden bewaard en gebruikt. De verf wordt aangebracht met een kalkverfkwast, die verkrijgbaar is in 18cm breedte voor gebruik op buitenmuren. Kalkverf wordt altijd in twee lagen aangebracht. Tijdens het aanbrengen en gedurende de opvolgende twee dagen heeft u droog weer nodig. Houd er rekening mee dat u de verf nat-in-nat moet aanbrengen om kleurverschillen tijdens het droogproces te voorkomen. Vermijd direct zonlicht op de muur tijdens het aanbrengen, omdat dit de kleur kan veranderen. Reinig het oppervlak met een hogedrukslang. De muur nat maken voordat de verf wordt aangebracht, geeft u meer applicatietijd. Toepassing in vol zonlicht of op een warm, droog oppervlak kan de kalkverf verbranden, wat resulteert in verminderde hechting. De droogtijd per laag is 1-6 uur, afhankelijk van luchtvochtigheid en temperatuur. Als de verfkleur lichter is geworden, is de verf droog maar nog niet uitgehard. De uitharding vindt plaats door middel van lucht. In het carbonisatieproces met CO2 versteent de kalkverf uiteindelijk. Dit proces duurt 1-3 maanden. Kalkverf is een ademende, vochtregulerende en absorberende verf. Hierdoor kan de verf donkerder worden bij nat weer en weer lichter worden als de muur droogt. Dit maakt deel uit van het levendige karakter van kalkverf. De muur kan na enkele jaren opnieuw worden geverfd met een enkele laag. Direct overschilderen is alleen mogelijk met onze verf. De kalkverf kan worden verwijderd met een hogedrukspuit.